Taste our yummy Cakes

All kind of cakes and pastries ready within minutes. Try once. Call 000-123-456 Today !

Ciasta

Pani Walewska

Ciasto ma wiele nazw, a więc jest znane i lubiane. Jest proste w produkcji stąd wiele pań potrafi je zrobić samodzielnie. Przy obecnym tempie życia nie zawsze mamy czas i ochotę na pieczenie w domu a przecież miło jest czasami zjeść „małe co nieco”.

Murzynki

To ciasto ma kilka nazw nie zawsze eleganckich, a więc je pomińmy. Na biszkopcie makowo-kokosowym warstwa kremu budyniowego, a na nim mocno „zakrapiane” biszkopty pokryte aksamitną czekoladową polewą. Popularne na męskich przyjęciach w pracy.

Sernik z brzoskwiniami

Ciasto pieczone niemal przez wszystkich, ale nie wszystkim udaje się jednakowo. Ważny jest odpowiedni ser jak i odpowiednio kruche ciasto.

Sernik wiedeński

Sernik ten może być pieczony na kruchym spodzie jak i bez niego. Zawsze pokryty jest czekoladową polewą.

Stefanka

Istnieje bardzo dużo różnych stefanek. Nasza ma kilka warstw kruchego ciasta z miodem przełożonych kremem budyniowym.

Szarlotka

Najczęściej pierwszym upieczonym w życiu ciastem jest szarlotka. Ciasto zawiera skórkę pomarańczową i jest mało słodkie.

Makowiec

Ciasto kojarzone ze świętami Bożego Narodzenia. Jedno z najbardziej tradycyjnych polskich ciast.

Pleśniak

Pleśniak składa się głównie z kruchego ciasta z niewielką ilością dżemu śliwkowego, co pozwala na dłuższe przechowywanie.

Keks makowy

Ciasto o bardzo długim terminie przydatności do spożycia. Zawiera skórkę pomarańczową, rodzynki, wiórki kokosowe.

Keks biały

Może dla nas to trudne do zrozumienia, ale w Anglii tradycyjny tort weselny to w zasadzie keks biały tyle, że bogato zdobiony (tzw. styl angielski – falbanki, kwiatki z mas cukrowych)

Czekoladowo-kawowe

Ciemny biszkopt, czekolada z orzechami i dwa rodzaje kremów (jeden z dodatkiem kawy).

Delicja miętowa

Ciasto czekoladowe, delicje zatopione w bitej śmietanie z dodatkiem mięty.

Kremowe biszkopciki

Ciasto czekoladowe przełożone kremem karpatkowym, małe biszkopciki zalane białą czekoladą.

Ciasto migdałowe

Kruchy spód, kajmak, prażone migdały, biszkopciki i bita śmietana.

Szarlotka razowa

Kruche ciasto z mąki razowej, utarte jabłka z cynamonem, miodem, rodzynkami i orzechami.

Ciasto orzechowe

Ciemny biszkopt przekładany kremem maślano-kawowym z bezą orzechowo-kokosową z niewielką ilością rumu.

Ciasto zebra

Wiele warstw ciemnego biszkoptu przekładanego kremem maślano-śmietankowym, nasączonego alkoholem.

Ciasto malinowe

Ciemny biszkopt na którym jest warstwa kremu budyniowego, malin w galaretce i bita śmietana.

Ciasto marakuja

Jasny biszkopt, musy – czekoladowy, śmietankowy z kulkami czekoladowymi i mus z maracują.

Ciasto z galaretką

Bardzo proste ciasto na jasnym biszkopcie krem maślano – budyniowy i galaretka z owocami.

Ciasto bananowe

Jasny biszkopt, krem maślono-budyniowy, bita śmietana z mascarpone, świerze banany zalane galaretką.

Ciasto karmelowo - orzechowe

Kruche ciasto z miodem przełożone prażonymi jabłkami, kremem karpatkowym, na górze prażone orzechy z karmelem.

Cherry

Ciemny biszkopt przełożony kremem czekoladowym z wiśniami.

Babka maślana

Tradycyjna ucierana babka piaskowa z dodatkiem masła, długo zachowująca świeżość.

Napoleonka

Ciasto francuskie przełożone pysznym kremem budyniowym.

W-Z

Dwa ciemne biszkopty z bitą śmietaną.

Burleska

Kakaowa beza ze śmietaną i czekoladą z wiśniami.

Musa

Banan na bezie oblany czekoladą, krem śmietanowo-czekoladowy.

Mazurek bakaliowy

Mazurek kajmakowy

Mazurek migdałowy

Mazurek makowy

Mazurek orzechowy

Babeczki czekoladowe z wiśnią

Babeczki kajmakowe

Babeczki orzechowe

Bajaderka

Bezy kokosowe

Bezy

Bułeczki drożdżowe z jagodami

Kremówka

Kruche ciasteczka

Kulki czekoladowe

Pączki

Piernik

Ptysie

Ptysie Czekoladowe

Rogaliki drożdżowe z różą

Rożki z jabłkiem

Sernik Japoński

Wypieki z ciasta francuskiego