Taste our yummy Cakes

All kind of cakes and pastries ready within minutes. Try once. Call 000-123-456 Today !

Torty

Williams

Wyjątkowy, niepowtarzalny, wspaniały, rewelacyjny i inne podobne określenia słyszałem wielokrotnie od większości osób, które po raz pierwszy próbowały ten tort. Williams kusi nawet największych przeciwników słodkości. Unikalne połączenie cienkiego bakaliowego biszkoptu, musu waniliowego i musu czekoladowego, pomiędzy którymi ukryta jest pokrojona gruszka, zaskakuje nawet obytych w świecie smakoszy. Skromna i prosta dekoracja w kilku odcieniach czekolady nadaje mu dodatkowo niezwykłej elegancji.

Sheridan

Inspiracją do stworzenia tego tortu był właśnie likier Sheridan’s. Bardzo wiele osób nie wyobraża sobie dnia bez filiżanki kawy. Jeśli do kawy dodamy śmietankę, troszeczkę alkoholu i nieco karmelu przypominającego nam dzieciństwo to otrzymamy ten przepyszny deser.

Mango

Nie wszyscy znają owoc mango, a szkoda. Czy wiedzą Państwo, że mango obniża we krwi poziom cukru i cholesterolu? Tak więc warto czasami zjeść ten owoc choćby w torcie. Nowoczesny tort mango zbudowany jest na cienkim spodzie biszkoptowym na którym spoczywają dwa musy – czekoladowy i mango. Oryginalna dekoracja z czarnej lśniącej czekolady i śmietany podkreśla wyjątkowość tego produktu.

Truskawkowy

Ten tort najlepszy jest w sezonie truskawkowym kiedy mamy świeże owoce. Ale można go zrobić również z truskawek mrożonych. Lekki biszkopt i dwa musy – czekoladowy i truskawkowy to wcale udane połączenie. Kto nie wierzy niech spróbuje zanurzyć truskawkę w roztopionej czekoladzie – pycha.

Śmietanowy

Tort z bitej śmietany produkowany jest w każdej cukierni. Teoretycznie różnice między nimi są niewielkie, teoretycznie… Warto ocenić samemu. Jest to najczęściej zamawiany tort na przyjęcia dla małych dzieci..

Czekoladowy

Tort czekoladowy złożony z kilku warstw ciemnego czekoladowego biszkoptu nasączonego alkoholem, przełożony delikatnym czekoladowym kremem. Godny polecenia na przyjęcia plenerowe, gdzie nie ma lodówki.

Herbaciany

Torty kawowe są w ofertach wszystkich cukierni ale herbaciane… rzadko. Każdy element tego tortu zawiera w sobie herbatę. Delikatny cytrynowo-herbaciany biszkopt, puszysty mus herbaciany i oryginalna dekoracja pozostają na długo w pamięci.

Orzechowy

Tradycyjny tort orzechowy to biszkopt z ciężkim kremem maślano-jajecznym. Ten jest inny. Nasączony dobrym alkoholem biszkopt z orzechów włoskich przełożony delikatnym kremem waniliowym. Niespodzianką jest warstwa galaretki z paskami brzoskwiń. Tort nawiązuje do słonecznych ciast hiszpańskich. Podobnie jak tort czekoladowy długo wytrzymuje bez lodówki.

Jagodowy

Zbudowany tak samo jak pozostałe torty z musów owocowych

Śliwkowy

Biszkopt czekoladowy, beza z orzechami włoskimi i kandyzowane śliwki kalifornijskie z niewielką ilością alkoholu, zatopione w kremie waniliowym. Długo wytrzymuje bez lodówki.

Żurawinowy

Biszkopt czekoladowy, beza z orzechami nerkowca i kandyzowana żurawina z niewielką ilościa alkoholu, zatopione w kremie czekoladowym. Podobnie jak większość tortów z polewą czekoladową długo wytrzymuje bez lodówki.

Tiramisu

Bardzo delikatny tort z sera mascarpone z dodatkiem amaretto. Ciemny biszkopt nasączony kawą w połączeniu z tiramisu wszedł przebojem do Polski w latach osiemdziesiątych.

Szwarcwaldzki

Szeroko znany w świecie tort szwarcwaldzki składa się z kilku warstw ciemnego biszkoptu nasączonego alkoholem, przełożonych bitą śmietaną i wiśniami.

Sacher

Receptura tortu sachera jest strzeżona niczym Mona Lisa w Luwrze. Oryginalny tort produkowany jest w cukierni hotelu Sacher w Wiedniu. Wszystkie inne to mniej lub bardziej zbliżone do oryginału kopie. Myślę, że nasz tort nie ma się czego wstydzić. Idea jest taka, że dość specyficzny biszkopt zawierający czekoladę przełożony jest konfiturą z moreli.

Cappucino

Tort składa się z bakaliowej bezy i delikatnego kremu kawowego. Słodki smak bezy przełamany jest wiśniami ukrytymi w środku tortu.

Tort W-Z

Typowe ciasto lubelszczyzny – ciemny biszkopt i bita śmietana. Bardzo proste i bardzo delikatne.

Williams prostokątny

Waga 10,5-11 kg, wymiar 40x50cm. Podawany na szklanej paterze. Wystarcza dla około 100 osób. Nieco większy – waga około 14 kg, 40x 60 cm, dla 130-140 osób.

Williams piętrowy

Tort weselny – Williams wystarcza na 70-80 porcji.

Herbaciany piętrowy

Tort herbaciany weselny wystarcza na 70-80 porcji.

Tort zebra

Złożony z wielu cienkich ciemnych biszkoptów, przełożony kremem budyniowym, z żurawiną i alkoholem i chrupiącymi wafelkami.

Tort Pawłowej

Składa się z bez, twardszych z zewnątrz a miękkich w środku pomiędzy którymi jest bita śmietana z mascarpone i kwaśnymi owocami.

Tort bananowy

Kilka warstw ciemnego biszkoptu przekładanego kremem maślano-budyniowym ze świeżymi bananami.

Tort malaga

Jasny biszkopt, krem malaga  z rodzynkami i krem nugatowy z kawałkami ziarna kakaowego.

Tort sjesta

Jasny biszkopt na którym jest gruba warstwa delikatnego serka śmietankowego, na górze galaretka z kawałkami owoców.

Tort montana

Cienki jasny biszkopt na spodzie, gruba warstwa musu waniliowego z dwoma wkładkami – czekoladową i malinową.

Ankara

Beza kakaowo-kawowa z delikatnym kremem śmietankowo-chałwowym z daktylami i figami.

Werona

Jasny biszkopt przełożony delikatnym kremem z czarnymi porzeczkami.

Grenada

Biszkoptowe krążki z orzechów laskowych oblane czekoladą przełożone bitą śmietaną z granatami.