Cukiernia Williams Sp. z o.o. Sp. k. otrzymała dofinansowanie w ramach działania 1.5 Dotacje na kapitał obrotowy Programu Operacyjnego Polska Wschodnia 2014-2020, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego. Cel i efekt Projektu: utrzymanie działalności. Całkowity koszt realizacji Projektu wynosi: 232 329,75 zł
Tort firmowy Williams kusi nawet największych przeciwników słodkości. Unikalne połączenie cienkiego, bakaliowego biszkoptu, musu waniliowego i wyjątkowego musu czekoladowego, pomiędzy którymi ukryta jest gruszka, zaskakuje nawet obytych w świecie smakoszy. Elegancka i prosta dekoracja w kilku odcieniach czekolady, nadaje mu dodatkowo niezwykłej elegancji.
To deser z ciekawą historią. Swoją nazwę zawdzięcza słynnej rosyjskiej primabalerinie Annie Pavlovej. Podczas swojego światowego tournee w 1926r. artystka odwiedziła między innymi Australię i Nową Zelandię. Występując w głównej roli w balecie " Umierający Łabędź" zaispirowała swoim talentem i wyglądem Szefa kuchni. Stworzył On deser mający oddać lekkość i słodycz Pavlowej. Przysmak jest bardzo lekki, delikatny i wykwintny. Ponadto beza w naszym wykonaniu stanowi prawdziwą ozdobę stołu. Słodkie bezy przełożone bitą śmietaną z mascarpone i kwaśnymi owocami- maliną i marakują to wspaniałe połączenie, gorąco polecamy.
Przepyszny, elegancki, wytrawny tort, który zachwyci wielbicieli dobrego smaku. Biszkopt czekoladowy, beza z orzechami włoskimi i kandyzowane śliwki kalifornijskie z niewielka ilością alkoholu, zatopione w kremie waniliowym to prawdziwa kompozycja najlepszych smaków. Dodatkowo tort zawiera korzystne dla zdrowia składniki. Śliwki regulują trawienie, chronią przed wolnymi rodnikami, a nawet poprawiają humor. Orzechy włoskie zawierają wysokie stężenie kwasów tłuszczowych z grupy Omega-3, są bogate w błonnik, witaminy z grupy B, magnez co korzystnie wpływa na zdrowie.
Wytrawny i wyjątkowy w smaku tort. Biszkopt czekoladowy, beza z orzechami nerkowca i kandyzowana żurawina z niewielką ilością alkoholu, zatopiona w kremie czekoladowym. Żurawina jest jednym z najbardziej prozdrowotnych owoców. Orzechy nerkowca mają wiele wartości odżywczych.
To jeden z tych tortów które szybko znikają ze stołu i którym trudno się oprzeć lub skończyć na jednym kawałku . Połączeniu wielu cienkich czekoladowych biszkoptów, przełożonych kremem budyniowym z żurawiną, alkoholem i chrupiącymi wafelkami. Wyjątkowy w smaku tort, idealny dla osób które preferują wykwintne smaki.
Pyszny tort kawowy, idealny dla miłośników deseru tiramisu. Puszysty biszkopt przełożony mascarpone, nasączony kawą i amaretto, udekorowany czekoladkami tworzy wyjątkowy smak.
Inspiracją dla stworzenia tego tortu był likier Sheridan's. Bardzo wiele osób nie wyobraża sobie dnia bez filiżanki kawy. Jeśli do kawy dodamy śmietankę, troszeczkę alkoholu i nieco karmelu który przypomina nam dzieciństwo otrzymamy ten przepyszny deser. Dwa aksamitne musy- ciemny i jasny oraz czekoladowy biszkopt nasączony alkoholem to połączenie które tworzy wspaniały smak.
Wyjątkowy tort dla prawdziwych smakoszy. Ciemny biszkopt kawowy z rumem, krem orzechowy i śliwki w rumie. Wyrazisty, niezapomniany smak.
Tort idealny dla osób lubiących czekoladę i czarną porzeczkę. To właśnie w tym torcie odnajdziemy połączenie tych smaków, które znakomicie się łączą ze sobą tworząc ciekawy i niepowtarzalny smak. Na cienkim czekoladowym biszkopcie dwa intensywne w smaku musy- czekoladowy i o smaku czarnej porzeczki. Tort znakomicie się kroi, sprawdzi się na każdym przyjęciu.
Tradycyjny tort który składa się z jasnych, puszystych biszkoptów przełożonych delikatnym kremem czekoladowym, w środku czarna porzeczka w całości, która nadaje winny smak.
Szeroko znany w świecie tort szwarcwaldzki. Składa się z kilku warst ciemnego biszkoptu, nasączony wiśniówką, przełożony delikatną bitą śmietanką i wiśniami które idealnie podreślają wspaniały smak. Tort jest lekki, nie za słodki.
Tort Ottawa to feria smaków. Krucha beza z orzechami pekan rozpływa się w ustach, smak przełamuje mus z czarnej porzeczki i kajmak, a delikatności dodaje bita śmietana.
Tort śmietanowy produkowany jest w każdej cukierni. Teoretycznie różnice między nimi są niewielkie, teoretycznie... Warto ocenić samemu. Nasz tort jest bardzo delikatny w smaku. Puszysty biszkopt, prawdziwa śmietana i świeże owoce posmakują zarówno najmłodszym jak i starszym miłośnikom słodkości. Tort idealnie sprawdzi się na wielu przyjęciach np. uroczystościach dla dzieci.
Tort Bella to nowa odsłona popularnego w naszej Cukierni Tortu Śmietanowego. Puszysty biszkopt, prawdziwa śmietana i świeże owoce sezonowe trafiają w gust nawet najbardziej wymagających smakoszy. Tort Bella zachwyca nowoczesną formą i wyeksponowanymi owocami na wierzchu dzięki czemu wygląda świeżo i apetycznie.
Przepyszny tort wuzetka to idealne połączenie mocno czekoladowego ciasta ze śmietanką. Całość nie jest za słodka smakuje idealnie.
Delikatny, lekki tort bananowy. Składa się z kilku warstw ciemnego biszkoptu który jest przełożony delikatnym kremem maślano- budyniowym z plasterkami świeżych bananów. Tort idealnie sprawdzi się na wielu przyjęciach.
Jasny biszkopt na którym jest gruba warstwa delikatnego serka śmietankowego, na górze galaretka z kawałkami owoców. Tort nie jest za słodki, idealnie sprawdzi się jako letni deser. Pięknie się prezentuje na stole i szybko z niego znika.
Tort czekoladowy złożony z kilku warstw ciemnego czekoladowo- migdałowego biszkoptu, nasączony alkoholem, przełożony delikatnym czekoladowym kremem. Godny polecenia na przyjęcia plenerowe, gdzie nie ma lodówki.
Receputa tortu sachera jest strzeżona niczym Mona Lisa w Luwrze. Oryginalny tort produkowany jest w cukierni hotelu Sacher w Wiedniu. Wszystkie inne to mniej lub bardziej zbliżone do oryginału kopie. Nasz tort nie ma się czego wstydzić. Idea jest taka, że dość specyficzny biszkopt zawierający czekoladę przełożony jest konfiturą z moreli. Całość smakuje wyśmienicie.
Torty kawowe są w ofercie większości cukierni, ale herbaciane bardzo rzadko... Każdy element tego tortu zawiera w sobie herbatę. Delikatny cytrynowo- herbaciany biszkopt, puszysty mus herbaciany i oryginalna dekoracja pozostają na długo w pamięci. Tort jest bardzo delikatny w smaku i wyśmienicie smakuje.
Kto z nas nie lubi truskawek? W połączeniu z czekoladą tworzy znakomity duet. Tort składa się z dwóch musów czekoladowego i truskawkowego które znajdują się na cienkim orzechowym biszkopcie. Znakomicie się kroi, sprawdzi się na wielu przyjęciach.
Lekki tort idealny na przyjęcia dziecięce, łatwy w krojeniu. Składa się z dwóch musów- czekoladowego i jagodowego na cienkim biszkopcie orzechowym. Wspaniale smakuje i pięknie się prezentuje.
Nowoczesny tort mango który składa się z dwóch musów: czekoladowego i o smaku mango na cienkim orzechowym biszkopcie. Oryginalna dekoracja z czarnej lśniącej czekolady i śmietany podkreśla wyjątkowość tego tortu. Dodatkowo zawiera korzystne składniki gdyż owoc mango obniża poziom cukru i cholesterolu we krwi.
Polecamy wszystkim którzy lubią słodkie smaki. Tort składa się głownie z musu waniliowego z dwoma wkładkami- czekoladową i malinową na cienkim jasnym biszkopcie. Lekki i słodki deser z piękną dekoracją.
Chrupiące czekoladowe biszkoptowe krążki z orzechów laskowych oblane czekoladą, przełożone śmietaną z granatami. Granat nazywany jest często owocem życia, powinien na stałe zagościć w naszym jadłospisie, warto skusić się na nasz pyszny deser.
Idealny tort na letnie dni. Połączenie kolorowych galaretek ze śmietanką tworzy orzeźwiający deser, który świetnie sprawdzi się na różnego rodzaju przyjęciach.
Delikatny tort przełożony masą karmelową z toffi z dodatkiem orzechów arachidowych.
Czekoladowy tort przełożony chrupiąca pralinką. Polecany również dla młodszych miłośników czekolady.
Lekki tort o pięknym wyglądzie. Jasne biszkopty przełożone musem truskawkowym. Polecany szczególnie dla dzieci.
Lekki tort o pięknym wyglądzie. Jasne biszkopty przełożone musem truskawkowym. Polecany szczególnie dla dzieci.
Tort składający się z jasnego i ciemnego biszkoptu, które są przełożone masą orzechowo- czekoladową z chrupiącą praliną.
Tort składający się z ciemnych biszkoptów, a pomiędzy nimi delikatne mascarpone i wiśnie które przełamują słodki smak.
Tort Jack Daniel's jest idealny dla każdego Mężczyzny w szczególności miłośnika Whisky Jack Daniel's. Tort składa się z trzech warstw biszkoptu - ciemnego i jasnego, kremu o smaku Whisky Jack Daniel's, kremu orzechowego oraz dekoracji z ozdobną buteleczką z prawdziwą Whisky Jack Daniel's.
Jeżeli są Państwo zainteresowani przedstawieniem oferty, zapraszamy do kontaktu telefonicznego:
BIURO
LUB SKORZYSTAJ Z FORMULARZA KONTAKTOWEGO